Reiki I opleiding

Reiki wordt vertaald als ‘universele levensenergie’, waarbij Universele levenskracht (Chi, Ki, Prana) wordt doorgegeven, dit zowel bij jezelf als anderen.  Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam versterkt op de 4 gebieden van het Zijn: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Reiki is gebaseerd op het doorgeven van helende energie via de handen.  De van nature aanwezige helende energiestroom wordt geactiveerd en versterkt.    Denk hierbij aan het natuurlijk gegeven waarbij we bij pijn automatisch onze handen naar die plaats brengen, het geeft verlichting en heling.

Naast het helend effect  zorgt het ook voor groei op zielsniveau. 

Je lichaam ontspant en je komt als het ware thuis bij jezelf. 

Het helpt je op je zielepad en maakt je bewuster  van je verantwoordelijkheden tov jezelf , relaties , je gedachten , kortom je leven in het geheel. 

Het bevordert lichamelijk vitaliteit, levensvreugde en immuniteit. 

Reiki energie gaat zijn eigen weg en is niet te beïnvloeden, Reiki doet wat op dat moment nodig en haalbaar is voor de ontvanger. De gever is enkel een kanaal , een hulpmiddel om de ontvanger te begeleiden bij je healing. De uiteindelijke healing doet de ontvanger zelf. Het vervangt niet de reguliere geneeskunde, er wordt dus geen diagnose gesteld. Het kan wel een mooie aanvulling zijn.

Reiki kan door iedereen gevolgd worden. Het kan zowel voor jezelf , je persoonlijke ontwikkeling als voor professionele doeleinden.

De opleidingen  en inwijdingen worden opgesplitst in 4 delen ( Reiki I, II, III : master practitioner en master teacher), waarbij aangeraden wordt een integratiefase tussen te laten, waarin je de tijd neemt om te groeien en alles te integreren.

Je hoeft niet alle inwijdingen te volgen. Je doet alles op jouw tempo.

Na elk deel verhoogt je trilling en versterkt de kracht van Reiki.

Per deel ontvang je een certificaat van deelname.

Reiki is  perfect te combineren met  andere therapie vormen:  coaching, energetische behandelingen ( pendel, stemvorken, chakrahealing,….) en manuele therapieën (cranio sacraal, kinesitherapie, massage,..)

Interesse in de Reiki I opleiding?

Er worden regelmatig nieuwe data ingepland. Ik plan steeds de eerste dag in en de tweede dag wordt dan samen bepaald in groep ( maximum 6 personen). 

Contacteer me via het contactformulier en we bekijken samen wat mogelijk is.