Reiki & Seichem

Ik ben dankbaar dat ik de inwijdingen Reiki & Seichem 1, 2 en 3 heb mogen ontvangen van Ingrid carpentier.  

Reiki en Seichem zijn gebaseerd op het doorgeven van helende energie via de handen.  De helende energiestroom wordt versterkt.    Denk hierbij aan het natuurlijk gegeven waarbij we bij pijn automatisch onze handen naar die plaats brengen, het geeft verlichting en heling.

Healing brengt lichaam en geest in balans.  Het werkt in op het lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele.  Naast het helend effect  zorgt het ook voor groei op zielsniveau. 

Je lichaam ontspant en je komt als het ware thuis bij jezelf. 

 

Reiki wordt vertaald als ‘universele levensenergie’, waarbij Universele levenskracht (Chi, Ki, Prana) wordt doorgegeven/opgenomen. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam versterkt om zo zichzelf te genezen op de 4 gebieden van het Zijn: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Het brengt je dichter bij je ware zelf , waardoor je beter in je kracht komt te staan. Je ervaart innerlijke vreugde en balans waardoor je een genezingsproces beter aan kan. Het bevordert lichamelijk vitaliteit, levensvreugde en immuniteit. 

Reiki energie gaat zijn eigen weg en is niet te beïnvloeden, Reiki doet wat op dat moment nodig en haalbaar is voor de ontvanger. De gever is enkel een kanaal , een hulpmiddel om de ontvanger te begeleiden bij je healing. De uiteindelijke healing doet de ontvanger zelf. Zowel de symptomen als de oorzaken van de klachten worden behandeld. Het vervangt echter niet de reguliere geneeskunde, er wordt dus geen diagnose gesteld. Het is een mooie aanvulling.

 

Seichem is, net als Reiki, een onderdeel van het Tera Mai ™ healing systeem ( Kathleen Milner).

Seichem is de overkoepelende benaming voor de energie van de 4 elementen:

  1.  Reiki (Yin): energie van het element Aarde Een voorwaarde om met de andere elementen te kunnen werken. Wordt zowel koud als warm ervaren.
  2.  Sakara (Yang): energie van het element Vuur Voelt heel warm aan als het doorkomt, Beïnvloed het fysieke lichaam en werkt in op de aura.
  3.  Sophi-El (Yin): Energie van het element Water Werkt vooral op emoties en voelt koel aan.
  4.  Angeliclight (Yang): energie van het element Lucht/Licht Staat voor Engelenlicht en voelt heel rustig aan. Je voelt je heel erg verbonden met alles, je voelt de aanwezigheid van Leiding (engelen). Het is een gevoel van trance, een gevoel van “alles is goed zoals het is”, zoals je ook kunt hebben na een fijne meditatie.

  

Reiki en Seichem zijn zeer zinvol bij allerlei ziekten en pijnen, stress, burn-out, angsten, onzekerheid, depressie, onrust, slapeloosheid, …..

Terug naar overzicht Healing

Terug naar aanbod

Naar webshop: Stamarand, Go4balance, jojoba olie, nutrisan , online coaching